/ Vardagen /

Först Huskvarna och nu Jönköping

 
 
 
Hej på er!
Målet från början var den att ni som inte träffar mig dagligen ska ändå kunna ha koll på vad som händer i mitt liv nu när jag har flyttat till Jönköping. Detta känner jag nu efter att jag har bott snart fram och tillbaka i Huskvarna och Jönköping att jag har misslyckat totalt med. Men jag ska absolut levera bättre än vad jag har gjort! 
Jag har nu för er som inte vet börjat plugga till sjuksköterska här i Jönköping. Vilket jag än så länge är väldigt glad över att jag gör och tycker om utbildningen jättemycket. Men som sagt dom två första veckorna inledde med Kick-off. Det var en otroligt rolig start på det som senare skulle komma...plugget. Nej, men jag hittade direkt efter första dagen några stycken som jag har umgåts med sen första dagen vilket är väldigt kul att man kan klicka så bra med några redan efter bara några timmar. Kick-off är något jag starkt rekommenderar att vara med på om ni ska börja plugga på universitet. Det var otroligt roligt och något jag absolut kommer ha med mig under mina år på universitet. 
 
Nu då? Jo, jag bor inte längre kvar i Huskvarna vilket jag gjorde dom två första veckorna av kick-offen vilket jag är väldigt glad för. Pendla 40 minuter var absolut inget för mig och för er som pendlar så lång tid som jag gjorde eller längre så tycker jag absolut synd om er. Men iallafall nu bor jag mera mitt i Jönköping och har ca 5 minuter till skolan med cykel vilket känns otroligt bra. Förutom att jag har nära så är jag väldigt nöjd med min lägenhet. Såklart finns det lite kvar och packa upp och lite saker att fortfarande bestämma vart det ska sitta men för övrigt så gillar jag den enormt mycket!
 
 
Många av er som inte går i universitet undrar säkert över plugget. Kan säga att det är absolut mycket och göra. Man har uppgifter, seminarium och sen även tenta. Jag har väl stött på allt än så länge förutom just tentan som för mig blir första gången 28 september så håll tummarna för mig då! Men som sagt så tycker jag inte att det än så länge är tråkigt och jag hoppas inte jag kommer tycka det heller. Föreläsningarna är något som jag upplever att man lär sig väldigt mycket på speciellt om man har läst kurslitteraturen som dom pratar kring i föreläsningen. Det underlättar verkligen måste jag säga! 
 
Förutom skolan så har jag även mitt i allt sökt jobb och jag gör mitt första jobbpass imorgon. Det ska bli otroligt kul och det är lite mer än vad jag tidigare har jobbat med. Som många säkert vet har jag jobbat inom hemtjänsten och nu ska jag då jobba på ett boende där man har tre avdelningar; demens-, korttids- och äldreboende. Detta ser jag verkligen fram emot och ska bli kul att utveckla mitt kunnande i jobbet och vem vet jag kanske även får lite tips i skolan som jag har användning av i jobbet! 
 
Som ni säkert märker så har det hänt otroligt mycket den senaste månaden. Är det något ni vill veta mer om så lägg en kommentar så ska jag försöka skriva mer om det. Annars hörs vi snart igen & denna gången blir det inte lika lång tid emellan jag lovar!