/ Vardagen /

No more fucks to give

 
Söndag igen! Igår kom mamma till mig, då vi skulle se Mia Skäringers show "No more fucks to give". Detta är något jag har sett fram emot länge och väntat på att det ska vara dags. Sen för övrigt har hon fått väldigt bra recentioner på showen och det hon tar upp är otroligt aktuellt. Men innan vi gick på det så gick vi en sväng på stan och kollade lite vår kläder osv. Bara jag som blir otroligt lycklig av alla färger och ljusa inredningen som kommer till butikerna efter den långa gråa vintern? 
 
Jag fick med mig hem en guljeans jacka som jag tror kommer vara otroligt snygg till en gul klänning jag har fått av Filip. Hittade även ett par solbrillor som kändes fräsha till sommaren. Har så oroligt svårt och hitta solbrillor som jag tycker om och inte ser ut som en fluga i eller någon anna insekt haha. 
 
Senare på kvällen gick vi och tog en varsin pizza på ett ställe nära mig otroligt goda och tunna pizzor. Utifrån tror man verkligen inte att det är vad man får innan man sätt pizzorna. Över förväntan, stället heter Tortillini för er som undrar! Sen tog vi bussen mot Elmia och Kinnarps arena. Måste säga att det svider att gå in i HV71s arena då dem verkligen gör reklam för sitt lag, matchtröjor överallt. Showen var otroligt bra och en blandning mellan skratt och otroligt gripande ämnen. Asså något som jag tyckte var sjukt var att när Mia berättar om ett övergrepp som hon utsattes för som 16 åring så skrattar flera i publiken. Jag vill tro och hoppas att man gör det för att man inte vet hur man ska reagera till det hon beskriver. Men jag måste säga det är otroligt aktuellt ämne hon pratar om, jämställdhet mellan kvinnor och män. Har ni chansen och se den här showen tycker jag verkligen att ni ska se den. Otroligt tänkevärt allt hon säger, t.ex. hur kommer det sig att man som kvinna i kriminalfilmer och serie alltid är offret? En annan sak hon tar upp som hon säger lite mer komiskt. Är att kvinnor ofta inte vill ha analt utan det är något som kanske är med lockande för killar och när hon en gång fått frågan att ha analsex. Så sa hon "ja, det kan vi ha. Pax att börja" vilket hade lett till att killen som frågat hade ångrat sig. Det borde verkligen vara obligatoriskt för alla killar att se denna och även alla kvinnor där ute. För killar så kanske dem får se det vår vardag med nya ögon och för kvinnor så kanske detta kan ge tankar om herregud vad vi utsätt oss för saker och vad vi egentligen går med på. Som ni säker förstår ÄLSKADE jag denna showen, absolut det bästa jag har sett!
 
Söndag morgon, jag och mamma gick till Lindströms café och åt deras frukost buffe. Har aldrig ätit på cafét utan bara tagit med mig men otroligt mysigt ställe! Sen gick vi förbi affären och handlade lite. Försöker undvika att handla själv för jag handlar oftast mycket och det är otroligt svårt och gå med allt på egenhand. Nu har mamma åkt hemåt och vi laddar upp för Shawn Mendes i Stockholm nästa fredag!
 

Kommentarer (0)
#nmftg2019 / Jämställdhet / Jönköping / Mia Skäringer / No more fucks to gice / Show