/ Personligt /

Tenta och tankar

 
Idag har jag tagit mig igenom ännu en tenta. Denna tentan är dock inte anledningen till att jag blivit pausad ett halvår från plugget. Men det är fortfarande en oklarad tenta. Det kändes som att provet gick bra och jag kände verkligen idag när jag gick därifrån att jag klarar detta. Jag har om exakt en månad min sista tenta i anatomi och fysiologi. En kurs som jag har bråkat mycket med och den som är anledningen till att jag inte fått fortsätta min utbildning. Jag är så sjukt nära nu, en tenta som jag lagt så otroligt mycket timmar på och som jag många gånger bara har velat kasta i sjön. 
Asså tänk om jag om en månad när jag gör tentan är helt ikapp och kan till våren då fortsätta min utbildning. Jag blir både väldigt taggad på att bara dra det sista lastet nu och samtidigt har jag hört vad som väntar mig till våren. En otroligt stressig period med mycket tentor enligt mina vänner som hade två tentor på en vecka var av en som dem inte fick ha några fel på. Det stressar mig lite det måste jag ändå säga.
 
Men efter den terminen så har jag gått halva utbildningen och det innebär även att jag är undersköterska då på pappret. Vilket gör att fler dörrar och möjligheter öppnas för mig. Jag skulle till exempel kunna börja jobba på sjukhuset som undersköterska vilket hade varit otroligt kul och lärorikt. Speciellt efter min förra VFU och att få se hur det va både från sjuksköterska och undersköterska så växer intresset för att jobba på sjukhus ännu mer. Helst av allt är målet (just nu) operationssjuksköterska, jag tror verkligen det är ett intressant yrke och något som skulle passa mig.